Hösilage

hosilage

Henriks Maskintjänst erbjuder försäljning av hösilage i rundbalar och kan erbjuda storlekar från 90-160 centimeter. Vi utför även leverans av hösilage om kunden så önskar. Allt foder är naturligtvis analyserat – allt för att få fram ett så bra foder som möjligt.

Det finns olika sorters djurfoder och ensilage är ett av de vanligaste. Ensilage kallades tidigare för pressfoder och är ett grovfoder/djurfoder bestående av olika sorters vallväxter som finfördelats i anknytning till skörden. I samband med produktionen av ensilage så konserveras det med hjälp av fermentering.

Hösilage kan beskrivas som ett mellanting mellan ensilage och hö. Man använder främst hösilage vid utfodring av hästar. Torrsubstansen i hösilage är högre än i ensilage men lägre än i hö. Hösilage produceras genom hårdpressning och plastas därefter in. Detta görs för att fodret ska skyddas mot luft som är syrerik. I jämförelse med ensilage så har hösilage en begränsad fermentation och det medför att hösilaget har ett högre pH-värde. Tänk på att en öppnad höbal har begränsad hållbarhet. Hösilage kan konserveras i långstråig eller snittad form.

Henriks Maskintjänst säljer och levererar hö och hösilage.  Det finns många fördelar med hösilage och en av dem är att det är ett grovfoder som inte ger ifrån sig damm vilket ger det en hög hygienisk kvalitet. Att använda sig av dammfritt foder till hästar är positivt eftersom det hjälper deras lungor att fungera på rätt sätt. Hösilage kallas även för vallfoder och blir mer och mer populärt som foder till hästar. Många väljer numera det istället för hö.

Vi ställer höga krav på de tjänster och produkter som vi erbjuder. Det är av den anledningen som vi utför noggranna analyser av allt foder som vi tillhandahåller. Henriks Maskintjänst har som ambition att alltid garantera hög kvalitet på allt hösilage. Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill köpa eller få hösilage levererat.