Lantbrukstjänster

Henriks Maskintjänst har ett brett utbud av lantbrukstjänster samt maskintjänster. Vi utför till exempel gödselspridning och sådd för både privatpersoner och företag i Västsverige. Hör gärna av er om ni har frågor om våra lantbrukstjänster, vill anlita oss och/eller vill ha prislista.

Gödselspridning

Vi utför lantbrukstjänster och erbjuder till exempel gödselspridning.

Gödselspridning används inom jordbruk i syfte att förbättra jordmånen och för att få växterna att växa snabbare. Det finns två huvudkategorier inom gödsel; naturgödsel bestående av till exempel djurspillning och handelsgödsel som är gjort av industriellt behandlade mineraler.

Henriks Maskintjänst använder sig av olika sorters maskiner när vi utför lantbrukstjänster och det gäller naturligtvis även när vi arbetar med gödselspridning. Vår mångåriga erfarenhet och gedigna kunskaper inom lantbruk gör att vi kan garantera väl utförd gödselspridning där vi tar hänsyn till både miljö och ekonomi.

Sådd

Henriks Maskintjänst utför till exempel sådd, harvning samt klippning av hagar. Vi har en varierad maskinpark med maskiner som klarar allt vare sig det handlar om maskintjänst eller lantbrukstjänster!

Många blandar ihop begreppen jordbruk och lantbruk. Enkelt uttryckt innebär jordbruk växtodling och boskapsskötsel. Det finns olika sorters jordbruk och några exempel är: spannmålsodling, djurskötsel, plantagebruk, ekologiskt jordbruk och svedjebruk. Om växtodling och boskapsskötsel kombineras med skogsbruk så brukar man säga lantbruk istället. Under de senaste femtio åren har jordbruket i Sverige genomgått en mängd förändringar. Antalet jordbruksföretag har minskat samtidigt som mängden jordbruksareal som dessa företag använder har fördubblats. Jordbrukspolitiken i Sverige bedrivs av regeringen, riksdagen, EU och FN. Jordbruket i Sverige bedriver inte enbart odling och sådd utan kan även vara sysselsatt med till exempel hästverksamhet samt gårdsbutiker med försäljning av lokalproducerad mat och hantverk.

Henriks Maskintjänst arbetar med lantbruk och utför sådd vilket innebär att vi sätter utsädet i jorden. Till vår hjälp har vi högkvalitativa såmaskiner som ser till så att all sådd anpassas efter grödan. De vanligaste grödorna är olika sorters spannmål (sädesslag) som till exempel vete, råg, korn, havre samt rågvete.

Kontakta oss för hjälp med:

  Gräsklippning
  Snöröjning
  Snöskottning
  Lantbruk & Maskiner
  Balar & Hösilage
  Transport

Lantbrukstjänster